3 tuti tipp Gerecse 50 előtt

Aki már volt az tudja, aki nem, annak érdemes elolvasni, hogy mire számítson a Gerecse 50 teljesítése során...

Gerecse-50-teljesitmenytura

Az időjárás és a terep is lehet bármilyen, ezt nem tudjuk befolyásolni, az alábbiakra viszont érdemes felkészülni mentálisan a túra előtt, mert ezekkel biztosan találkozunk:

1. Tömeg

Bizony-bizony ha egy túra népszerű, sok embert vonz. Körülbelül 2000-3000 indulót évente csak ezen az egy távon... A tömeg nyomásán úgy lehet enyhíteni, ha a lehető legkorábban indulunk és tempósan gyalogolunk Tardosig. Tapasztalatom szerint itt sokan lepihennek és ezután kicsit széthúzódik a mezőny.

Gerecse-50-teljesitmenytura-baji-ep

2. Bánya-hegy

A Gerecse 50 legkomolyabb emelkedője, érdemes ráhangolódni a túra előtt és közben, hogy maradjon energiánk a megmászására. Hasznos lehet egy pár túrabot vagy egy jól kapaszkodó túracipő, túrabakancs. Miután felértünk hosszasabb „gurulás” a jutalmunk, csak úgy faljuk majd a kilométereket a Turulig.

Gerecse-50-teljesitmenytura

 

3. Aszfalt

...a Turul előtt pedig szembesülhetünk vele, hogy az utolsó 5 kilométert aszfalton tesszük meg, ami nem elég, hogy kemény, de tűző napon még kellemetlenebb. Jó időben érdemes valamilyen napellenzővel készülni. A szobornál található utolsó ellenőrzőpont után már csak a lépcsősort kell abszolválni és Tatabányán belül beballagni a célba.

Ha kellően kitartóak vagyunk, akkor remek túraélménnyel és egy nagyon szép jelvénnyel gazdagodva térhetünk haza. Jó időt és jó utat kívánok!

Gerecse-50-jelveny

Képek forrása:

turistamagazin.hu

tata.hu