LOWA Renegade GTX Mid női túrabakancs teszt

„Mindenre legyen jó!”

LOWA-renegade-gtx-mid-noi

Motiváció

Nem könnyű belekezdeni az írásba úgy egyébként sem főleg, ha egy termékről szeretnéd leírni az eddig szerzett tapasztalataidat. Nem régóta van a tulajdonomban egy LOWA Renegade GTX Mid túrabakancs és erről szeretnék véleményt írni. A bakancs rengeteg díjat nyert már, amelyeket nem szeretnék felsorolni, inkább a saját véleményemet fogom most leírni. Akinek a díjak segítenek a döntésben és sokat nyomnak a latba az: itt és itt, és itt elolvashatja egy részüket!

A felhasználó

Bevallom őszintén, hogy eddig korábban nem volt soha semmilyen, túrabakancsom. Ez előtt mindig túracipőt vagy más sportcipőt használtam túrázásokhoz, kirándulásokhoz. Én az a típus vagyok, aki kétszer  is meggondolja mennyit és mire költ. Természetesen ezt a döntést is több ízben „megrágtam”. Annak rendje-módja szerint többször, több bakancsot is felpróbáltam, végül a lehetőségekhez és használathoz mérten Ő volt a befutó.

Ami számomra fontos volt

Én nem „csak” túrabakancsot kerestem, hanem olyan lábbelit, ami télre, esőben, hóban, a mindennapokra és munkába is megfeleljen. A szempontom, ami a vásárlók kedvence, tehát: „mindenre jó legyen”!

Alap kritériumom volt, hogy legyen vízálló és bőr felsőrészes! A legfontosabb pedig, hogy KÉNYELMES legyen - nem a kinézet a döntő ilyen esetekben, hanem a kényelem.

A nyertes: a LOWA Renegade GTX Mid

Egy Gore-Tex® membránnal ellátott, nubuk bőrből felépített, Vibram® talpas, barna túrabakancs, kis gördüléssel a talp elején.

Nekem egy barna bakancsom van, amit akár a mindennapokban is tudok hordani, nyilván az időjárásnak megfelelően. Létezik még pirosfekete és barna színben lila cipőfűzővel és talppal, bőrrel bélelt (bár nem GTX-es) és széles változatban is. A gyári impregnálás egyelőre tökéletes, ám a későbbiekben szükség lesz majd ennek megújítására és a bakancs ápolására.

Pozitívumok

Tényleg vízálló - amióta megvan, úgy viselkedek mint egy gyerek, amikor esik az eső. Nem, hogy kikerülöm a tócsákat, hanem tudatosan megyek bele mindegyikbe, hiszen a bakancsom nem ázik be.

Nagyon kényelmes - körbeöleli a lábat és remekül tart.

Barna nubuk bőr felsőrésze van -  mindennapokhoz is bátran tudom hordani.

Negatívumok

Ára? A Renegade GTX Mid tény, hogy nem olcsó, de határozottan merem állítani: megéri a pénzét!

Összegezve

Egy biztos, ha már a tiéd, nem nagyon tudod majd levenni. Úgy megszokod és megszereted, hogy szinte a részeddé és a mindennapjaiddá válik! Számomra a LOWA Renegade GTX Mid a „mindenre jó” bakancs. Részletek és kínálat itt.

 LOWA-renegade-gtx-mid-noi

Túranapló:

(folyamatosan aktualizált)

Szlovák Paradicsom szurdoktúrák: Cingov-Sólyom-völgy-Tamásfalvi-kilátó-Cingov 25 km

OKT 10. számú túra: Gánt-Várgesztes-(Vérteskozma) 21,5 km

Szarvas 17 teljesítménytúra: 17,6 km

OKT 10. számú túra: Bodajk-Gánt 18,6 km

OKT 6. számú túra: Nagyvázsony-Szentbékkálla 20,9 km

Szarvas 27 teljesítménytúra: 26,8 km

 + hű társ a mindennapokban